Sommertid

Københavns Internationale Poesifestival

OBS: Sommertid bliver i 2020 afholdt i miniformat pga corona. Dato 21. juni kl 14 – 16.


Sommertid skal være Danmarks store festival for poesi.

Danske og internationale digtere sætter hinanden stævne i København, og du kan opleve samtaler, oplæsninger og koncerter fra morgen til aften.

Dette år – festivalens første – bliver dog anderledes. Pga Corona-virus og den deraf følgende karantæne har vi måttet lægge planerne om. Vi satser nu på at skabe en kurateret, digital platform for poesi med de digtere, som vi havde planlagt skulle komme på besøg her i København. 

Med et internationalt udsyn skal festivalen bidrage til danske læseres møde med mangfoldige poetiske udtryk samt være et inspirerende møde for de involverede digtere – til gavn for dansk poesis udvikling.

Vi mener, at Danmark bliver fattigere, når poesien fylder mindre. Derfor er det vigtigt, at vi som samfund, medier, skoler og institutioner står sammen om at vise poesiens relevans – og nye veje hvorpå poesien og publikum kan mødes.

Sommertid er en videreudvikling af de tidligere poesifestivaler i LiteraturHaus, Københavns Internationale Poesifestival og Reverse. 

‘Sommertid’ er udviklet af Foreningen LiteraturHaus med uvurderlig hjælp fra Lars-Emil Woetmann, Niels Offenberg, Naja Bjørnsson, Rikke Oberlin Flarup, Camilla Kikkenberg, Johannes Jacobsen og Christian Robdrup. Under ledelse af Thorkil Jacobsen. 

Tak til Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Nørrebro Lokaludvalg for støtte.

Om LiteraturHaus:

I en nedlagt kirke på Nørrebro ligger LiteraturHaus, et hus der siden 2005 har været dedikeret til litteraturen. Takket være en crowdfundingkampagne har vi netop fået restaureret dele af kirken, og vi er klar til endnu flere litterære arrangementer under mottoet ‘Klogere sammen’.

Kontakt LiteraturHaus: thorkil@literaturhaus.dk