Nora Gomringer

Nora Gomringer

Judith Kinitz copy

PAS PÅ! NORA GOMRINGER KAN UNDERHOLDE DIG, IRRITERE DIG OG FÅ DIG TIL AT GRÆDE AF DE RIGTIGE GRUNDE! DET ER ALT SAMMEN SKET FØR …

„Nora Gomringer taler.
Nora Gomringer ånder.
Nora Gomringer leder efter en sammenligning, en metafor, alt.
Nora Gomringer kigger dig i øjnene, hvis du går forbi hende.
Nora Gomringer, hvornår slutter et digt?
Nora Gomringer skriver et digt. Slut.“

Fredag d. 27. maj kl. 21 – koncert med trommeslager Philipp Scholz
Lørdag d. 28. maj kl. 20 – oplæsning

Med Nora Gomringer inviterer vi en af nutidens mest populære tysksprogede digtere til Sommertid Poesifestival. Hendes digte udfolder deres helt unikke charme, når hun står på en scene. Mange af dem er netop skrevet til at blive reciteret. Nora Gomringer skriver med et glimt i øjet og stor humoristisk sans, men det betyder ikke at hun ikke gør alvorlige emner til genstand for sine digte.

Nora Gorminger er født 1980 i Neunkirchen og er schweizisk/tysk digterinde. Hun har udgivet ni digtsamlinger og er blevet oversat til seks sprog. Hun har arbejdet med musikere og billedkunstnere fra hele verden og er siden 2010 direktør for det internationale kunstner hus Villa Concordia i Bamberg.

Til Sommertid Poesifestival får du to gange mulighed for at opleve den store digterinde:

PENG PENG PENG – koncert sammen med trommeslager Philipp Scholz

Gammel magi er skabt i ny forklædning: jazz og recitation.
En mikrofon, trommer og to dygtige kunstnere: Nora Gomringer reciterer sine egne tekster samt linjer fra hele verdenslitteraturen – fra Dorothy Parker til det 20. århundredes eksperimenterende litteratur. Jazztrommeslageren Philipp Scholz sætter takten og følger Gomringers vilde ordspring. Sammen giver de et brag af højeste klasse på scenen.

VERSOPOLIS DIGTOPLÆSING – Best of Nora Gomringer på tysk og dansk

For første gang oversat til dansk får publikum mulighed for at lytte til et helt sœrligt udvalg af Nora Gomringers digte. Vær med når hendes humor og digtekunst udfolder sig i oplæsningen.
Glæd dig til at opleve Nora Gomringer og oversætter Liv Thastum live på scenen.

Arrangementet er støttet af Goethe Institut og Versopolis.