Peter Dyreborg

© Claus Christensen

Peter Dyreborg (født 1976) er Danmarks mest kendte poetry slammer, men ikke mange ved, at han engang også har designet en t-shirt for radioprogrammet Det Elektriske Barometer. Det er dog ikke derfor, at vi har inviteret ham til at være vært, når vi d. 5. april åbner dørene for en anderledes tilgang til poesi, men derimod hans mangeårige arbejde som sproglig connoisseur og litterær performer. Dyreborg har længe arbejdet med poesi, spoken word og poetry slamming (i 2023 kunne han fejre 25-års jubilæum som digter, endda med et stort jubilæumsarrangement på Det Kongelige Teater), og han er derfor oplagt til at præsentere en aften med et lyrisk afsæt, hvor vi udforsker og forsøger at udvide rammerne for poesi.

Dyreborg er tidligere dansk mester i poetry slam, hvor han også var blandt de første deltager på dansk jord. Han har udgivet ni bøger, og har optrådt i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England og Frankrig, for blot at nævne nogle steder. Derudover underviser han i samt arrangerer spoken word og poetry slams, som frontfigur inden for feltet herhjemme i Danmark.

For tiden turnerer han med sit nyeste soloshow “Far Wars – Peter Dyreborg vender tilbage”, hvor han kaster lys over faderskabets strabadser i moderne tider. Med Peter Dyreborg får man en humoristisk og øjenåbnende tilgang til nogle af livets umiddelbart banale, men dog mest mærkbare grundfølelser.

Kilde: www.peterdyreborg.dk