Samantha Barendson

Samantha Barendson er fransk digter og forfatter med rødder i Italien og Argentina. Født i Spanien i 1976, voksede op i Mexico og endte med at slå sig ned i Lyon, Frankrig. Hendes forfatterskab afspejler hendes mange rejser og internationale person, ved at blande sprog, og ofte gennem en kreativ genopfindelse af sprog og ord.

Hendes kunstneriske mangfoldighed afspejles yderligere i hendes samarbejde med forskellige malere, illustratorer, fotografer, dansere og musikere, hvor Barendson holder af at kunne performe sit forfatterskab ekspressivt gennem et svulstigt sprog og en syngende tilgang. Også derfor hun i dag stadig ærgrer sig over at hun ikke blev tangosangerinde.

Hun er et aktivt medlem af kollektivet Le syndicat des poètes qui von tun jour (Syndikat af poeter der en dag vil dø), der har det ene formål at promovere poesi for alle overalt. Hun er også medlem af kollektivet Le cercle de la maison close (Bordelklubben), der tilbyder forestillinger, som kombinerer poesi, musik og visuel kunst.

Samantha har siden 2016 været en del af Versopolisfællesskabet, igennem hvilket hun optræder og læser op ved forskellige poesifestivaller i Europa. Og hun har siden 2018 været en del af en industri-rockgruppe kaldet KNS. De fleste af sangene er på engelsk, med enkelte tekster skrevet på arabisk, fransk, spansk og ungarsk.

Samantha vil deltage med oplæsning og samtale i LiteraturHaus d. 5. april som en del af Sommertid Festival. Billetter kan købes her: https://billetto.dk/e/sommertid-festival-billetter-967996


© Vincent Moncorgé

Kilder

https://www.versopolis.com/poet/61/samantha-barendson

https://www.samantha-barendson.com/