Program 2024

final program to be announced soon!

SOMMERTID Poesifestival

LiteraturHaus og Poesiens Hus byder op til poetisk dans igen i år Sommertid Poesifestival! Der er bogreception, oplæsninger, priser uddeles, der høres musik og bliver lyttet til samtaler, og vigtigst af alt, er der poesi en masse!

TORSDAG d. 04.04.2024 – kurateret af Poesiens Hus

16-17: BOGRECEPTION – KOM!
Præsenteres af Poesiens Hus & Ordskælv
UDGIVELSE AF NAPP-ANTOLOGIERNE ’HEJ STOR ILDFUGL’ & ’SOLEN SOM SOVER’
Den årlige lyrikantologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi fra Danmark, Sverige, Norge og Island udvalgt af unge-redaktioner af poesi-elskere i alle fire lande udgives for tredje og fjerde gang.
FRI ADGANG & BOBLER

17-18: POESIENS PRIS – KOM!
Præsenteres af Poesiens Hus & Politikens Boghal
NOMINEREDE er: BJØRN RASMUSSEN, SILAS TOFT, NATH KRAUSE, ANNE RIEDER & BIRGIT BUNDESEN. Oplæsninger af Anna Rieder, Silas Toft & Nath Krause.
FRI ADGANG & FLERE BOBLER

18:30: DIGTERMIDDAG – for inviterede.
Præsenteres af Poesiens Hus & Ordskælv
FOR ALLE DIGTERE, DER HAR POESI I BOGSERIEN ‘NORDENS ALLERBEDSTE PENSUMLØSE POESI’ (NAPP)
Poesiens Hus byder alle bidragende digtere på tre retters vegetarisk middag i poetisk selskab: Alle digtere, der har poesi i bogserien Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi (NAPP) 2020, 2021, 2022 og 2023 er inviterer til middag denne aften! Til digtermiddagen deltager også de unge redaktører, der har øst timer og opmærksomhed i at skabe antologierne og vores nordiske søsterorganisationer Ordskalv (SE), Ordskjelv (NO) og Orðskalfti (IS) samt deltagelse af digterne Samantha Barendson (FR) og Ernestas Noreika (LT), det gæster huset via Versopolis.
Er du NAPP digter og har spørgsmål: skriv til pr@poesienshus.dk.

Fredag d. 05.04.2024 – kurateret af LiteraturHaus
Vi bevæger os fra det nordiske til det europæiske og byder i samarbejde med Versopolis denne dato velkommen til en aften med lyrisk eksperimentering, når poesi, spoken word og rap blandes i det poetiske tegn.

18.30: Dørene åbner med Thorkil Jacobsen
Vær med fra begyndelsen, når Thorkil Jacobsen åbner ballet, og fortæller om Versopolis, poesi og lyrik, og hvorfor Sommertid er opstået.

19-20: Peter Dyreborg læser op med opfølgende open mic
For alle poesinysgerrige og lyriske performere, overdrager vi mikrofonen til aftenens vært, Peter Dyreborg, der også vil læse op fra sit eget kartotek. Bagefter sættes scenen til en halv times open mic.
20.30: Litauisk poesi m. Ernestas Noreika
I samarbejde med instituttet for litatuisk kunst og kultur i Sverige, Finland og Danmark, glæder vi os som små børn juleaften til at kunne opleve Ernestas Noreika optræde med sin mikro- og makrokosmiske poesi for os!

21.00: Fransk poesi m. Samantha Barendson
I samarbejde med Det franske kulturcenter i Danmark er vi pavestolte af at præsentere Samantha Barendson, der giver os et indblik i en spraglet og tilsyneladende fragmenteret tilgang til poesi, gennem hendes mange internationale rødder.

22.00: Samtale mellem Noreika og Barendson
Poesien ser ukronede dage herhjemme på dansk jord, men måske har vi alligevel lidt at lære udefra? Vi har i hvert fald sat de to poeter i stævne over en samtale, for at høre hvad deres tilgang til ordet og poesien kan bidrage med af perspektiver fra Europa.

22.30: Litauisk rap med BEETA!
Ernestas Noreika vil udfordre grænserne for poesi og spoken word, når han afslutter aftenen med sin særlige tilgang til rap under pseudonymet BEETA. Selv på litauisk, mærker man ordenes rytme og dronende, men dog dragende effekt.
Efterfølgende er der til at besøge baren i huset (som selvfølgelig er åben hele aftenen), med musik og snak i et festligt rum.

Billeto